Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 oktober 2024 | 22:30

Svenska Netflix-tittare tappar hakan av ny dokumentär: "Det sjukaste jag sett på länge!"

Den omtalade true crume-dokumentären har just klättrat upp till 1:a plats i Sverige.
Det är varken storfilmer eller Halloween-skräckisar som lockar mest tittare på Netflix just nu. Istället har en brittisk true crime-dokumentär letat sig upp till topplistan och tar över förstaplatsen i Sverige.
 
Dokumentären "Underbara Bobby: Min catfish-mardröm" berättar om Kirat Assi, en kvinna som träffade en man online. Starka känslor uppstod. Men varför kunde de aldrig ses i verkligheten? Efter åtta års tid fick hon veta den chockerande sanningen.
 
- Folk tror att tvångskontroll inte kan förekomma på nätet, men det kan det. Det bryter långsamt ner dig till en punkt där du inte är dig själv längre, säger Assi till Tudum.
 

"Slutet är väldigt oväntat"

 
Flera svenska tittare som sett filmen vill prata av sig i Facebook-gruppen Bäst på Netflix:
 
"Vill tipsa om den otroliga true crime-dokumentären "Sweet Bobby" om ett galet catfishing-bedrägeri. Man sitter och försöker gissa vad som pågår hela filmen och slutet är väldigt oväntat" skriver en person.
 
"Såg den nyss och den var en wow för mig, vilken jäkla sjuk människa" kommenterar en annan.
 
"Har precis sett "Underbara Bobby" och sitter och gapar… Man undrar verkligen hur vissa människor är funtade. Någon annan som sett den?"
 
"Det är skrämmande vad rädsla gör med en människas psyke. Den sätter filter över ögonen. Munkavle på förnuftet. Fritt fram för en förövare att få utlopp för sitt maktutövande" skriver Madelene H.
 
"Det sjukaste jag sett på länge!" tillägger Anna S.
 
"Ja! Satt också med tappad haka" berättar Ulla J.
 
"Lite förutsägbar dock, men klart helt jävla galet!" tyckte Eva B.
 
 
"Underbara Bobby: Min catfish-mardröm" finns att streama på Netflix.
| 22 oktober 2024 22:30 |