Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 juni 2024 | 07:15

Svenske regissörens film om Donald Trump stöter på problem

Ingen distributör vågar köpa in den omsusade "The Apprentice" till USA.
Svenske regissören Ali Abbasi skapade rubriker i Cannes med sitt drama om en ung Donald Trump. Trots starka recensioner (78% på Rotten Tomatoes så här långt) verkar ingen amerikansk distributör våga ta i filmen med tång.
 
Variety skriver att ingen av de stora studiojättarna har kommit in med erbjudanden: som exempelvis Searchlight (som ägs av Disney), Focus (ägs av Universal) eller Sony Pictures Classics. Inte heller vanligtvis modiga A24, eller Neon som släppte Ali Abbasis förra film "Gräns" i USA, har visat intresse.
 
Enligt nyhetsbrevet Puck har också streamingtjänsterna Netflix, Amazon, Disney+ och Apple redan tackat nej till den kontroversiella titeln.
 
Filmskaparna bakom filmen menar att det handlar om rädsla: företagen vill inte reta upp presidentkandidaten Trump som snart skulle kunna bli världens mäktigaste man igen. Andra distributörer ska helt enkelt ha ogillat filmen och tyckt att den "humaniserar Trump", så anledningarna kan vara många.
 
Källor säger dock att "flera potentiella köpare och streamingtjänster" är intresserade och att det finns ett antal anbud på bordet.
 
I skrivande stund har "The Apprentice" - med Sebastian Stan i huvudrollen som en ung entreprenör i New York på 80-talet - inte heller någon svensk distributör som vill kännas vid den.
| 1 juni 2024 07:15 |