Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

19 juli 2024 | 20:00

"The Boys"-skaparen till MovieZine: "Varje säsongsfinal ska kännas stor"

MovieZine snackade med "The Boys"-skaparen Eric Kripke om Prime Videos omåttligt populära och blodiga tv-serie, som precis släppt sin stora säsongsfinal.
Vi har slutligen tagit oss hela vägen in i mål av den fjärde säsongen av "The Boys". Och nästa säsong är redan bekräftad att bli seriens allra sista. Här hos MovieZine har du kunnat läsa intervjuer med skådespelarna bakom Homelander, nya Firecracker, Starlight, Kimiko och Black Noir under säsongens gång.
 
Men i samband med säsongens allra sista avsnitt så kommer vi nu dela med oss av vårt snack med Eric Kripke ("Supernatural"), seriens skapare. Han förklarar hur det går till när manusförfattarna väljer ut sina mest galna scener, varför Jeffrey Dean Morgan var perfekt för sin roll och hur det var att regissera årets säsongsfinal:
 
Antony Starr och Claudia Doumit i den fjärde säsongen av "The Boys". 
 
Du har varit tydlig med att inte göra stora och galna spektakel-scener, om det inte finns något viktigt där som även för handlingen framåt. Med tanke på hur många galna scener vi ändå hunnit få hittills, finns det någon scen som ni valde att stryka i slutändan men som du ändå hade velat se om ni hade frångått den där regeln?
 
- Det stämmer att vi har en sån regel. Och i manusförfattarrummet så får jag säkert tio sådana helgalna förslag om dagen medan vi skriver säsongerna. Som både är chockerande, skitroliga och där vi sitter och skrattar åt dem tillsammans. Så jag kan nog inte nämna någon specifik, för utan att överdriva så har vi säkert haft hundratals sådana förslag som vi valt att inte gå vidare med. 
 
- För om galenskaperna varken driver handlingen framåt eller visar något utvecklande kring någon av våra rollfigurer eller världen vi befinner oss i, så väljer vi helt enkelt att inte göra det. 
 
- "Vought on Ice" den här säsongen är ju ganska galet exempelvis, men det berättar samtidigt något om hur mycket som hänt med USA... med tanke på hur högervriden den sången är. Så den delen hjälper oss att sätta en tydligare politisk ton. För hur folks åsikter börjar luta allt mer åt högern. Men samtidigt är det en galet rolig scen, så där skulle jag säga att vi har ett bra exempel på hur något kan vara både galet men att det ändå berättar något viktigt för oss som tittar samtidigt. 

Klon-fajten var ett ganska roligt exempel där också. 
 
- Haha, ja det var en helt fantastiskt scen! Vi är så glada över att producenterna av "The Marvelous Mrs. Maisel" var så coola med att låta oss använda deras grejer som ett tema för den delen av avsnittet. Det var fantastiskt!
 

"Vi ville ha någon starkare i rollen"

 
"Vought On Ice" under den fjärde säsongen av "The Boys". 
 
Det var också intressant att ni valde att köra på Jeffrey Dean Morgan som Joe Kessler, en rollfigur i serietidningarna som är långt ifrån att vara en sådan hårding som Jeffrey är. Jag vet ju att ni arbetat tillsammans innan, men vad var det som gjorde att du kom att tänka på just honom här?
 
- Jeffrey har ju så otroligt mycket karisma. Han och jag har snackat med varandra under ett par års tid, för att se om vi kunde få med honom på något vis. Så jag har haft utkik efter någon rollfigur som vi kunde skriva för honom. Och när vi började planera för den fjärde säsongen så insåg vi att vi inte hade använt Joe Kessler ännu. 
 
- Vi bestämde oss då för att gå en lite annan väg där, än att ha den avsevärt mer svagare versionen av Kessler från serietidningarna. Utan vi ville ha någon starkare i rollen, eftersom Butcher är en så stark rollfigur och egentligen bara är omgiven av folk som försöker hålla honom tillbaka. 
 
- Därför tyckte vi att det kunde vara både intressant och farligt att introducera någon som försöker påverka honom åt andra hållet, någon som försöker få honom att göra det värsta istället för att hålla honom tillbaka. Och väldigt snabbt så insåg jag att Jeffrey skulle vara perfekt för den rollen. 
 

"Fick regissera den här säsongens sista avsnitt"

 
Jeffrey Dean Morgan och Karl Urban i den fjärde säsongen av "The Boys". 
 
Jag måste även passa på att gratulera till beställningen av en ytterligare säsong. Säsongsfinalerna av "The Boys" har alltid avslutat otroligt starkt. Får ni lite prestationsångest över att behöva höja ribban ett snäpp till varje gång för att lyckas överträffa er själva?
 
- Tack, det är skönt med jobbsäkerhet! Vi vill givetvis alltid att varje säsongsfinal ska kännas stor, men vi går aldrig in med målet att toppa något tidigare år. Vi vill bara lyckas knyta ihop den nya säsongens trådar på ett så bra sätt som möjligt varje gång. 
 
- Och jag är väldigt nöjd med hur vi lyckades göra det den här gången också. Jag hade dessutom även äran att få regissera den här säsongens sista avsnitt. Jag är så nöjd och peppad över att få visa upp det för alla, jag tror att folk kommer gilla det väldigt mycket!
 
 
 
Nu finns hela den fjärde säsongen av "The Boys" tillgänglig hos Prime Video. Den femte säsongen är redan beställd och bekräftat att bli seriens allra sista. Nu återstår det bara att se när vi får återse spinoff-serien "Gen V", som redan börjat spelas in,  med tanke på att vi såg flera av rollfigurerna från den serien i "The Boys"-finalen nu. Vi lär med andra ord få se ännu mer crossovers mellan serierna i den kommande "Gen V"-fortsättningen.
 
| 19 juli 2024 20:00 |