Film

Skribent

Edouard Zeitoun

30 september 2024 | 16:00

Sågade "The Exorcism" med Russell Crowe släpps digitalt

"The Exorcism" fick aldrig svensk biopremiär, men hittas nu i digitala filmbutiker.
När Anthony Miller, en skådespelare som spelar rollen som präst i en "Exorcisten"-liknande film, och hans mentala tillstånd börjar förvärras misstänker hans dotter (Ryan Simpkins) att han antingen fallit tillbaka in i sitt gamla missbruk eller att något mer busigt är på gång.
 
Anthonys ständigt mer förvirrande beteende eskalerar och några mord senare verkar det som att det kanske faktiskt är något busigt på gång, mycket till mordoffrenas förtvivlan. Det rings såklart in en riktig präst och helt plötsligt vet man inte vem som faktiskt är präst.
 
Skräckthrillern "The Exorcism" som hade USA-premiär i somras fick ett svalt mottagande av kritiker, med 28% på Rotten Tomatoes, och gjorde efter det inte mycket mer väsen av sig än så. Konstigt nog, då en trött och repetitiv film om en exorcism aldrig gjorts förut.
 
Trots att "The Exorcism" misslyckas i sitt metanarrativ om en inspelning av en film som just den själv genom att luta sig tillbaka på samma klichéer som sina föregångare kan det fortfarande vara värt en titt. Om inte annat för att bli “välsignad” med en Russell Crowe som går helt loco.
 
Kommer du våga hyra "The Exorcism"?
| 30 september 2024 16:00 |