Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

23 juni 2024 | 12:25

Russell Crowes nya skräckfilm sågas av både publik och kritiker: "Demoniskt dålig"

Nytt år, ny demonfilm för herr Crowe.
Russell Crowe har inte bara slagits mot gladiatorer och hjärnspöken, nu kan han också addera demoner till resumén. 2023 var året då Crowe gav oss den redan bortglömda "The Pope's Exorcist" som bidrog med absolut ingenting till en redan uttjatad genre. 
 
Nu försöker han skrämma ihjäl publiken med ännu en film med samma tema: den okreativt döpta "The Exorcism". Som titeln antyder har filmens produktion varit i behov av en exorcism då den spelades in 2019 men inte gillades av filmbolaget som planerade in re-shoots för våren 2020 bara för att hindras av pandemin. Filmen hamnade sen i fruktade "production hell" där oönskade filmer vanligtvis hamnar av diverse anledningar. 
 
Men efter den ekonomiska succén med "The Pope's Exorcist" drog filmbolaget ihop skådespelarna för att spela in nya scener i hopp om att finslipa den färdiga produkten och våren 2024 hade man en helt ny film klar. Filmbolaget Miramax var dock fortfarande inte övertygade av slutresultatet och reade ut rullen till Vertical som köpte upp filmen. 
 
Titeln ändrades från "The Georgetown Project" till "The Exorcism" och filmen fick ett premiärdatum på bio istället för att gå direkt till streaming som det var tänkt från början. I skrivande stund sitter skräckfilmen på 4,6 på IMDb och 31% på filmkritikersidan Rotten Tomatoes.
 
Kritikerna har kallat filmen för "skräp", "demoniskt dålig", "klyschig" och "nonsens" även om flera anser att Russell Crowe är helt okej i sin roll.
 
Men där tar det inte slut - under 45 års tid är det endast 64 filmer som lyckats kamma hem "D" i CinemaScore och "The Exorcism" ansluter sig nu till den skaran. Med en premiärhelg som lutar åt 2 miljoner inspelade dollar i USA ser detta ut att kunna bli den sista spiken i Crowes äventyr bland änglar och demoner. 
| 23 juni 2024 12:25 |