Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

30 maj 2024 | 10:10

Streamingtips: En av årets bästa skräckfilmer har just flyttat in på Disney+

"Värdig och välspelad" - sällan lyckas en prequel så väl som "The First Omen".
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Nunnor, kloster och demoner. Är det en ny film från "The Conjuring"-världen? Nej, det är Arkasha Stevensons långfilmsdebut i form av en prequel till skräckfilmsklassikern "The Omen" från 1976. Stevenson som också varit med och skrivit filmen har tidigare regisserat avsnitt från skräckserien "Channel Zero". 
 
"The First Omen" följer amerikanska Margaret (en lysande Nell Tiger Free) som börjar tjänstgöra i en romersk kyrka under 70-talet. Vad som till början verkar bli en smidig dans på rosor förvandlas sakta men säkert till en mardröm utan dess like. Vad är det för hemligheter som döljer sig bakom väggarna? 
 
Large f6834609ad157a147f13f5e9d0798b57 add
 
Sällan lyckas en prequel så väl som denna; filmen har mottagits med öppna armar av kritiker trots svag prestation på biograferna - filmen sitter på stabila 81% på Rotten Tomatoes. Dessutom var filmen på väg att få den fruktande NC-17 åldersgränsen i USA vilket innebär att ingen under 17 år får se filmen. Man fick klippa om en viss scen hela fyra gånger innan åldergränsen ändrades. 
 
På MovieZine delade Andreas Samuelson ut en fyra i betyg och skrev att filmen är en "värdig, välspelad prequel till 70-talsklassiker som skakar liv i den religiösa skräckgenren."
 
Nu finns filmen att streama på Disney+. Den går också att köpa digitalt på SF Anytime och liknande tjänster för ca 169 kr.
 
 
 
Vad tycker du om "The First Omen"? Kommentera gärna. 
| 30 maj 2024 10:10 |