Film

Skribent

Alexander Svensson

25 augusti 2024 | 08:00

Superhjältefilmen varken Tom Cruise eller Nicolas Cage kunde rädda finns nu på Netflix

The Flash fick mjölksyra på bio, men nu har han tagit sig till Netflix.
DCEU må ha gått i graven, men filmerna envisas ändå med att bli aktuella lite då och då. Nu rör det förra årets “The Flash” som idag springer in på Netflix.
 
I “The Flash” får vi se Ezra Miller i huvudrollen som Barry Allen, en problemtyngd och rappkäftad ung man med förmågan att kuta så in i helvete (han är sjukt snabb). När han en dag försöker använda sina krafter för att resa i tiden och förhindra mordet på sin mor så fastnar han istället i en alternativ tidslinje, och måste kämpa för att göra allt rätt igen.
 
 
“The Flash” var i många år en av DCEUs stora problemfilmer, men till skillnad från Ben Afflecks Batmanfilm eller Ray Fishers “Cyborg” så blev den iallafall av, efter många om och men. "Det"-regissören Andy Muschietti stod bakom kameran. Filmen hajpades på förhand upp av såväl James Gunn som Tom Cruise. Den senare ska enligt The Hollywood Reporter ha älskat "The Flash" så mycket att han ringt upp Muschietti och hyllat hans arbete.
 
Som om det inte räckte med kändishyllningar så bjöd Warner Bros dessutom även på kändiscameos: för att verkligen försäkra sig om att dra biopublik så avslöjade man i förväg att Nicolas Cage skulle dyka upp som Superman i filmen.
 
Är det ett dåligt Playstation 2-spel eller är det Nicolas Cage i "The Flash"?
 
Resultatet blev dock inget vidare: filmen tog aldrig fart på bio, och blev en flopp. Cages Superman såg ut att vara gjord av de tre pixlar specialeffektsavdelningen hade kvar och var (tack och lov?) bara med i typ två sekunder. MovieZines recensent Lucas Mass delade ut 3/5 och skrev att filmen är "En underhållande crowdpleaser som plågas av motsägelser".
 
“The Flash” har definitivt sina behållningar. Ezra Miller är bra i en delad huvudroll som två Barrys, och även Michael Keaton och Sasha Calle står för stabila insatser som Batman och Supergirl respektive. Det finns ett par häftiga sekvenser i filmen, och berättelsen om Barry och hans splittrade familj är rörande. Slutet är också, i min mening, hyfsat vågat, vilket jag uppskattar.
 
Känner du för lite DCEU-nostalgi, eller missade du “The Flash” när den gick på bio? ta då chansen att se den när den landar på Netflix nu idag.
 
| 25 augusti 2024 08:00 |