Film

Skribent

MovieZine

11 september 2024 | 09:10

"The Hunt for Gollum" kan delas upp i två filmer

Ian McKellen avslöjar detaljer han kanske inte borde avslöja.
Vi vet att Warner Bros planerar en storsatsning på nya filmer i "Sagan om ringen"-franchisen. I vinter kommer anime-äventyret "Sagan om ringen: Striden vid Rohan" och om ett par år är det dags för spelfilmen "The Hunt for Gollum" i Andy Serkis regi.
 
Men varför nöja sig där? Det är inte otänkbart att "The Hunt for Gollum" kommer delas upp i två filmer. Det råkade Gandalf-skådisen Ian McKellen avslöja i brittisk tv:
 
- Jag kommer få manus någon gång efter nyår, och då får jag bedöma om jag vill återvända. Jag skulle gärna åka tillbaka till Nya Zeeland, för det första. Och jag är inte förtjust i tanken på att någon annan ska spela Gandalf, skrattar han och tillägger:
 
- Jag har fått höra att det blir två filmer. Jag borde kanske inte säga det... Men jag har inte fått läsa manus än, så jag vet inte.
 
"The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" siktar på premiär 2026. Än så länge är det inte klart vilka skådespelare eller karaktärer från Tolkiens värld som kan återvända, utöver Gollum själv. Men det ryktas om att fem bekanta ansikten kan komma tillbaka, som Aragorn och Frodo.
 
Se mer av McKellens intervju nedan
 
| 11 september 2024 09:10 |