Film

Skribent

Alexander Svensson

7 september 2024 | 20:45

Fem skådespelare från "Sagan om ringen" ryktas vara aktuella för "The Hunt for Gollum"

Stora delar av Ringens brödraskap verkar återförenas i Andy Serkis nya film.
Det börjar nu väsnas rätt ordentligt om rollistan i Andy Serkis “Sagan om ringen”-film “The Hunt for Gollum”. Den enda skådisen som är klar för filmen är Serkis själv, som repriserar rollen som Gollum, men Ian McKellen bekräftade tidigare i veckan att han blivit tillfrågad om att återvända som Gandalf. Idag kunde vi rapportera att Orlando Bloom (Legolas) pratat med Serkis, och är villig att återvända.
 
Nu uppger World of Reel att planen för filmen är att McKellen och Bloom ska återvända, jämte Viggo Mortensen (Aragorn), Elijah Wood (Frodo) och Sean Bean (Boromir). Samtliga kommer att föryngras med hjälp av digital teknik. Bloom refererade hävdade i en intervju med Variety att det skulle göras med hjälp av A.I.
 
Huruvida man får ombord samtliga gamla stjärnor återstår att se, om World of Reel nu överhuvudtaget har rätt i att det är det som är tanken. McKellen, Bloom och Mortensen har allihopa uttryckt sig vara villiga att komma tillbaka som sina respektive karaktärer.
 
Elijah Wood uppges vara en av de skådespelare som är aktuella för "The Hunt for Gollum".
 
Hur stora roller de gamla karaktärerna kommer ha är också oklart. Filmen antas adaptera jakten på Gollum, som äger rum innan Frodo lämnar Fylke i “Sagan om ringen” och bara beskrivs i böckerna. Den jakten involverar i Tolkiens källmaterial Gandalf, Aragorn och Legolas på olika sätt, men vilka roller Boromir och Frodo kan tänkas ha i dramat återstår att se.
 
“The Hunt for Gollum” regisseras av Andy Serkis, produceras av Peter Jackson och väntas gå upp på biografer 2026.
| 7 september 2024 20:45 |