Streamingtips

Skribent

Martin Persson

13 oktober 2024 | 16:30

Nu på SVT Play: Massa sex, otrohet och starka känslor i Ang Lee-film från 1997

Den Oscarsvinnande regissören tacklar tunga ämnen i ”The Ice Storm”.
SVT släppte nyligen 20 nya filmer, varav det kändes berättigat att ge ett lite extratips om en av 1997 års bästa filmer.
 
Ang Lee är känd för en minst sagt mångsidig karriär. För alla ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” finns en ”Berättelsen om Pi”, ”Bröllopsfesten” eller ”Hulk”. Han är minst sagt oförutsägbar på allra bästa sätt och har flera Oscars att skryta med och många fler nomineringar.
 
En av hans amerikanska filmer som i mitt tycke står ut som en av de absolut bästa är ”The Ice Storm”.
 
Det är en melankolisk dramafilm om döden för den amerikanska drömmen. Ett litet samhälle i Connecticut drabbas av en isstorm och vi följer två familjer vars livsöden vävs ihop genom otrohet, missbruk och reflektioner om den rådande världssituationen i 1970-talets USA.
 
Liksom Sam Mendes ”American Beauty” från ungefär samma tid är det en melankolisk, smått bisarr men djupt dramatisk hyllning till livet och det vackra som finns under tristessen. Alla karaktärerna är välrundade och fantastiskt skådespelade av legender som Sigourney Weaver, Kevin Kline och Joan Allen – med fina inspel från Tobey Maguire, Elijah Wood och Katie Holmes.
 
”The Ice Storm” nominerades till Bästa film vid Cannes filmfestival och vi på Moviezine placerade den på vår lista över 8 bästa Thanksgiving-filmer.
 
”The Ice Storm” streamar nu gratis på SVT Play.
 
| 13 oktober 2024 16:30 |