Film

Skribent

Viktor Eriksson

31 juli 2024 | 09:30

Timothée Chalamets sångröst hyllas av Bob Dylan-experter

Experterna tror att filmen "A Complete Unknown" kan introducera Bob Dylan för en ny publik.
Skådespelaren Timothée Chalamet är just nu aktuell som Bob Dylan i James Mangolds kommande biopic “A Complete Unknown”. Under förra veckan släpptes trailern för filmen som gav ett första smakprov på Chalamets sånginsats som den legendariska musikern.
 
Nu har Variety kollat med en rad Bob Dylan-experter vad de tycker. På det stora hela är de försiktigt optimistiska.
 
– Timothée har helt klart gjort sin hemläxa. Han har lyckats sätta Dylans maner, säger Erik Callahan, vid podcasten “Infinity Goes Up on Trial”.
 
– Sättet han spelar på gitarren och hur hans högra hand rör över strängarna, är perfekt. Han har uppenbarligen studerat mycket material där Bob spelar, säger Anne Margaret Daniel, en professor som lär ut en kurs om Bob Dylan.
 
– Jag var imponerad av rösten. Den första sekunden innan de visade honom frågade jag mig själv “Är det Bob?”, säger Steve Jenkins, chef för Bob Dylan Center i Tusla, Oklahoma i USA.
 
– Hans sångröst är så bra som vi hade kunnat hoppas på. Jag är säker på att den snyggats till på något sätt men det låter rätt bra, rätt naturligt, säger Ian Grant, podcastvärd för “Jokermen” och “Never Ending Stories”.
 
– Han gör ett bra jobb med att undvika den typiska Bob Dylan-imitationen och satsar på något mer genuint, säger Larua Tenschert, podcastvärd för “Definitely Dylan”.
 
– Han har i princip lyckats sätta tonfallet och det är det svåraste att få rätt med Dylan, säger Ben Burrell, podcastvärd för “Bob Dylan: Album by Album”.
 
Experterna bekräftar samtidigt att de förmodligen inte är huvudpubliken för den kommande filmen. De glädjs dock över att filmen och Chalamet lär kunna introducera Bob Dylan för en helt ny publik.
 
| 31 juli 2024 09:30 |