Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 oktober 2024 | 10:00

"Tomb Raider"-spelen har sålts i över 100 miljoner exemplar

Det går bra för Lara Croft och hennes gravplundrande äventyr.
I samband med att Netflix-serien "Tomb Raider: The Legend of Lara Croft" (undvik, 2 av 5 i betyg av mig) haft premiär avslöjar utveckarna Crystal Dynamics att spelserien om den gravplundrande äventyraren har sålts i över otroliga 100 miljoner exemplar.
 
- Det här är en betydelsefull prestation som få spelsserier någonsin uppnår. Vi är tacksamma till er såväl som till alla passionerade utvecklare och skapare vars talang och fantasi har gett oss så många historier och upplevelser att dela tillsammans i nästan tre decennier. Vi är oerhört tacksamma för er kollektiva äventyrsanda och vi ser fram emot alla resor som fortfarande kommer när Lara Croft och "Tomb Raider" fortsätter att nå nya höjder, skriver de på den officiella hemsidan.
 
Det första "Tomb Raider" släpptes 1996 och utvecklades av Core Design och Eidos Interactive. Karaktären inspirerades av bland annat serietidningen "Tank Girl" och "Indiana Jones"-filmerna – som snabbt blev en ikonisk spelfigur.
 
 
De senaste stora spelet var "Shadow of the Tomb Raider" från 2018, som är den avslutade delen i "Survivor"-trilogin som hade sin start med "Tomb Raider" från 2013.
 
Crystal Dynamics arbetar just nu på ett nytt spel om Lara Croft med grafikmotorn Unreal Engine 5, som blir en fortsättning på de gamla spelen som förenar klassikerna med den senaste trilogin. Det ryktas även om att spelet ska utspela sig i en öppen värld.
 
Nyligen fick vi även veta att en ny samling är på gång, kallad “Tomb Raider IV-VI Remastered”.
| 14 oktober 2024 10:00 |