TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

1 oktober 2024 | 17:30

Trailerpremiär: 94-årige Clint Eastwood är tillbaka - regisserar domstolsdramat "Juror No. 2"

Nicholas Hoult spelar jurymedlem med ett svårt dilemma. Spoilervarning: det är han, och inte den åtalade, som är den skyldige...
Det talas om att ”Juror No. 2” kan bli Clint Eastwoods sista film som regissör. Om den 94-årige filmveteranen verkligen är redo att gå i pension återstår att se. Men om så blir fallet går han iallafall ut med en nagelbitare av hög klass.
 
Filmen följer en rättegång där en kvinna påträffats död. Den åtalade mannen har visat våldsamma tendenser. Men i juryn sitter någon med en mörk hemlighet. Nicholas Hoult inser att han kan ha orsakat kvinnans död. Ska han avslöja det och själv riskera fängelse? Eller tiga och manipulera juryn till att döma en oskyldig person?
 
I rollistan finns också Toni Collette, Gabriel Basso, J.K. Simmons och Kiefer Sutherland. Clint Eastwood själv berättar för People vad som drog honom till Jonathan Abrams manus:

- Det är en film jag hade velat se, och som jag tror att många kommer tycka om. Den tittar på gråzoner mellan svart och vitt i vardagliga situationer och låter dig bestämma själv.
 
- Jag tycker det är spännande när historien placerar en karaktär i ett moraliskt dilemma, och det här är något som vi alla kan föreställa oss eller relatera till på något vis, tillägger han.
 
"Juror No. 2" väntar fortfarande på ett svenskt premiärdatum. Se trailern nedan:
 
| 1 oktober 2024 17:30 |