Film

Skribent

Alexander Svensson

28 juli 2024 | 12:30

Trailer: "Hellboy: The Crooked Man" bjuder på riktigt obehaglig skräck

Hellboy är tillbaka, den här gången med målet att vara riktigt läskig.
Serietidningen “Hellboy” har filmatiserats ett par gånger, först av Guillermo del Toro i en version som anses ganska lyckad, och sedan i en annan tolkning där David Harbour gjorde ett mindre lyckat försök i huvudrollen. Nu är det dags igen, den här gången från regissören Brian Taylor (“Mom and Dad”), och med titeln “Hellboy: The Crooked Man”.
 
Filmen följer Hellboy när han kämpar mot en demon från sitt förflutna, och är baserad på serietidningssviten “Hellboy: The Crooked Man and Others”.
 
Den nya filmen har Jack Kesy (“Deadpool 2” i huvudrollen som Hellboy, och rollistan inkluderar även namn som Adeline Rudolph (“Resident Evil”), Jefferson White (“Yellowstone”) och Leah McNamara (“The Gentlemen”).
 
Den nya filmen uppges sikta på att gå mer åt skräckhållet än tidigare filmer, som snarare varit actionrullar med skräckinslag. Mike Mignola, som skapade Hellboy och skrev serietidningen har uttalat sig till Variety och är förhoppningsfull kring filmen:
 
- Det är första gången jag läst ett “Hellboy”-manus och känt “åh, det är en skräckfilm”, vilket är precis vad jag ville.
 
Se den sprillans nya trailern för “Hellboy: The Crooked Man” nedan:
 
| 28 juli 2024 12:30 |