Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 september 2024 | 18:13

Trailerpremiär: Efter "John Wick" kommer "Ballerina"

Ana de Armas tar över som en ny hård, hämndlysten (och dansande) lönnmördare.
De framgångsrika filmerna om John Wick verkar bara bli populärare för varje ny del. Nu orkar väl knappt Keanu Reeves hålla detta tempo längre, och hur trovärdigt är det att hundratals skurkar ska jaga efter samma snubbe i så många års tid? Lionsgate har svaret på problemet: spinoffs!
 
Förra året fick vi tv-serien "The Continental: From the World of John Wick" på Prime Video. Och nästa år börjar vi ladda för lika kreativt betitlade "From The World of John Wick: Ballerina".
 
I "Ballerina" (som jag tänker kalla den framöver) är det Ana de Armas - tuff Bondbrud i "No Time to Die", inte med i "Yesterday" - som får visa upp sina fightskills. Det lilla vi vet om handlingen är att "en ung kvinnlig lönnmördare vill hämnas på de som dödade hennes föräldrar". Det tänker jag mig gör sig extra snyggt med lite piruetter och "Svansjön" på soundtracket.
 
"Ballerina" regisseras av Len Wiseman ("Underworld") som fått med sig flera av John Wick-franchisens kända namn. Vi kommer få se uppbackning i form av Ian McShane, Anjelica Huston och Lance Reddick (i hans sista filmroll). Och jo, även Keanu Reeves finns med på ett hörn.
 
Filmen får biopremiär i juni 2025. Kolla in trailern:
 
| 26 september 2024 18:13 |