Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 september 2024 | 20:00

James Cameron vet varför senaste "Terminator"-filmen floppade på bio

"Det fanns ingenting där för en ny publik."
Förtjänade ”Terminator: Dark Fate” ett bättre öde på bio? Den senaste filmen i Terminator-serien floppade rätt hårt på bio med bara 261 miljoner dollar i intäkter. Detta trots att producent James Cameron hävdade högt och tydligt att filmen var den ”riktiga” uppföljaren till hans ”The Terminator” (1984) och ”Terminator 2” (1991).
 
I en intervju med Empire har Cameron en teori om vad som inte funkade. Han tror nämligen att alla Terminator-fans är så gamla att de antingen är senila eller döda. Jodå:
 
- Vårt problem var inte att filmen inte fungerade. Problemet var att publiken inte dök upp. Det är inte (regissören) Tim Millers fel utan mitt, jag har sagt att ”jag sänkte den filmen innan vi ens skrev ett enda ord eller spelade in en scen".
 
James Cameron menar att det var ett misstag att luta sig så mycket mot föregångarna. Han ville få med sig Arnold Schwarzenegger och Linda Hamilton igen, och glömde bort den unga publiken:
 
- Vi uppnådde vårt mål. Vi gjorde en äkta uppföljare till en film så gammal, att de som såg den på bio är antingen döda, pensionerade, sitter i rullstol eller har demens. Det gick inte, det fanns ingenting där för en ny publik.
 
 
Trots det vill James Cameron ta ”Terminator: Dark Fate” till sitt försvar. Han tycker att det är den tredje bästa filmen i serien (efter hans två egna såklart) och hyllar också Gabriel Lunas coola mördarrobot:
 
- Jag tyckte Rev-9 var häftig som fan. Det var lika bra gjort som allt vi gjorde på vår tid, säger han.
| 26 september 2024 20:00 |