TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

24 september 2024 | 09:10

Trailerpremiär: Alicia Vikander pratar svenska i stjärnspäckad skräckkomedi

Cate Blanchett och Charles Dance spelar världsledare fångade i en bisarr mardröm i "Rumours".
En ny skräckkomedi, producerad av "Midsommar"-regissören Ari Aster, är på väg - och kan bli något av det mest bisarra vi får se i år.
 
Filmen inleder på ett G7-möte i Tyskland där världens ledare samlas för att skissa fram en viktig plan för att tackla en global kris. Frågan är hur bra de är på att samarbeta när det verkligen gäller? När mörkret faller på inser de att de är ensamma i skogen, bland gravar, mumifierade lik och jätte-hjärnor.
 
Hjärnorna bakom den här filmen är Evan Johnson, Galen Johnson och Guy Maddin. Deras tidigare filmer som "The Green Fog" (2017) och "The Forbidden Room" (2015) är ingenting som har kommit upp på min radar. Men den korkade komedin "Rumours" lär definitivt bli deras mest omtalade hittills. Inte minst tack vare alla affischnamn de lockat till sin sjuka historia.
 
Den internationella rollistan samlar Cate Blanchett, Charles Dance, Roy Dupuis, Nikki Amuka-Bird, Zlatko Buric och Denis Ménochet. I trailern får vi också se och höra Alicia Vikander tala gibberish (vilket visar sig vara svenska) med olycksbådande budskap... Njut av galenskapen nedan.
 
"Rumours" visades på Cannes filmfestival i våras och släpps i USA 18 oktober. När filmen når Sverige återstår att se.
 
| 24 september 2024 09:10 |