Film

Skribent

MovieZine

12 oktober 2024 | 09:30

Trailerpremiär: Kerry Washington i modigt drama om Andra världskriget

I trailern till det kommande krigsdramat “The Six Triple Eight” ser vi Kerry Washington drilla nyvärvade soldater under ett brinnande andra världskrig.
Filmen handlar om de tuffa och modiga kvinnor från den första och enda enheten med färgade kvinnliga armékårssoldater som var stationerade utomlands under andra världskriget. Deras uppdrag var att lösa postkrisen, vilket var ett faktum under andra världskriget.
 
Historien baseras på den historiska “Six Triple Eight”, även känd som U.S. Army’s 6888th Central Postal Directory Battalion, som bildades 1945 och var den största gruppen färgade, kvinnliga militärer som tjänstgjorde utomlands under andra världskriget.
 
Filmen har en stark ensemble av skådespelare, däribland Kerry Washington, Ebony Obsidian och Oprah Winfrey.
 
Vi får i trailern höra ett inspirerande tal av Washington som riktar sig till den historiska bataljon kvinnliga soldater som trotsade allt för att ge hopp till frontlinjerna under andra världskriget. Den psykologiska effekten av att inte ta emot post var påtaglig och påverkade soldaternas moral i fält.
 
Filmen är skriven och regisserad av nöjesprofilen Tyler Perry som tidigare gjort sig känd för filmer som “Why Did I Get Married?” (2007) och äger sin egen filmstudio “Tyler Perry Studios”.
 
“The Six Triple Eight” är planerad att släppas på Netflix den 20 december.
 
 
Niclas Ohlsson
| 12 oktober 2024 09:30 |