Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 oktober 2024 | 09:00

Netflix-tittare tipsar om "en oerhört gripande film" som försvinner om 4 dagar

Ett mordmysterium med 7,2 på IMDb fångar och berör svenska tittare.
Den 16 oktober försvinner "Där kräftorna sjunger" från svenska Netflix. Det är en av 2022 års mest omtalade dramafilmer som gjort succé både på bio och streaming. Nu hyllas den i MovieZines Facebookgrupp Bäst på Netflix.
 
"Där kräftorna sjunger är en oerhört gripande film om en ung flickas/kvinnas öde. Såg nu att det var ”sista chansen” på Netflix, kolla den innan den försvinner" tipsar signaturen Nina E.
 
Hon får medhåll av flera som blivit lika berörda. "Jättefin film - grattis till er som har den upplevelsen kvar!" skriver Lena Å.
 
Filmen med Daisy Edgar-Jones i huvudrollen handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina. På väg in i vuxenlivet möter den isolerade "Träskflickan" två unga män från stan och upptäcker en spännande ny värld. Men när en av männen hittas död blir hon utpekad som huvudmisstänkt. Vad hände egentligen?
 
"Underbar", "jättebra" och "så fin" tillägger andra kommentarer. "Jag har sett denna underbara film minst 10 gånger" berättar Jessica A.
 
Andra menar att romanen av Delia Owens var bättre: "Inte i närheten lika bra som boken, men så är det väl ofta" skriver en person om filmen. "Fin film men boken var fantastisk! Det bästa jag läst på länge" kommenterar Nina T.
 
Så där har ni det, både ett filmtips och ett boktips för helgen.
 
| 12 oktober 2024 09:00 |