Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

24 juli 2024 | 23:30

Trailer: Sommar, semester och psykologisk mardröm i en ryslig remake

"Speak No Evil" är en remake som har potential att bli bättre än originalet, åtminstone om du frågar mig.
Jag tänker göra något oväntat, kanske ovanligt, och rekommendera att du inte tittar på den här trailern. Åtminstone om du inte sett originalfilmen.
 
"Speak No Evil" är en amerikansk remake av den danska filmen med samma namn från 2022. Jag var inte speciellt förtjust i den, bland annat gör att jag tyckte den gick för långt och blev för nihilistisk. Det fungerade inte för mig.
 
Något som faktiskt fungerade, däremot, var överraskningsfaktorn. Att jag visste väldigt lite om filmen och att det länge stod oklart vad som egentligen pågick. Sådana oklarheter är borta efter den här trailern.
 
Men har du sett originalet är förstås lugnt. Och jag har faktiskt vissa förhoppningar när det gäller "Speak No Evil". Amerikanarna brukar ju vara ganska bra på att vattna ur europeisk film och i det här fallet tror jag det är preics vad som behövs.
 
Dessutom har regissören James Watkins gjort bra rysare förr, med "Eden Lake" och "The Woman in Black", och James McAvoy är väl aldrig någonsin tråkig att titta på.
 
"Speak No Evil" handlar om en amerikansk familj som bjuds in att tillbringa helgen på en idyllisk herrgård, hos en charmig brittisk familj som de träffat på semestern. Men drömsemestern förvandlas till en komplicerad psykologisk mardröm. 
 
Svensk biopremiär blir det den 13 september, och den nya trailern kan du antingen se eller undvika här nedanför:
 

Läs också: Satan, vilket skräckår! 25 rysare vi ser fram emot 2024

| 24 juli 2024 23:30 |