trailer

Skribent

Niclas Ohlsson

22 oktober 2024 | 16:05

Trailerpremiär: Adrien Brody bygger upp Amerika i kritikerrosade “Brutalisten”

Adrien Brody spelar arkitekt med en vision om att återuppbygga det moderna Amerika i nytt efterkrigsdrama.
Idag släpptes trailern till den kommande dramafilmen “Brutalisten”. Från regissören Brady Corbet, skriven av Brady Corbet och Mona Fastvold, antar Brady Corbet regissörsrollen. Corbet är tidigare känd för filmen “Vox Lux”, men är främst känd som skådespelare i filmer som “Funny Games” och “Turist”. 
 
Filmen handlar om livet för László Tóth, spelad av Adrien Brody, en ungerskfödd judisk arkitekt som överlevde förintelsen. Efter andra världskrigets slut emigrerar han till USA tillsammans med sin fru, Erzsébet, spelad av Felicity Jones, för att uppleva den “amerikanska drömmen”. Efter ett hårt liv förändras det drastiskt när de antar ett uppdrag från en mystisk, rik kund.
 
Rollistan är imponerande med bland annat Adrien Brody ("Pianisten"), Felicity Jones ("Rogue One"), Guy Pearce ("Memento") och Isaach De Bankolé ("Black Panther"). 
 
Trailern utlovar ett episkt drama från den moderna, amerikanska storhetstiden efter andra världskriget. Filmen visades för första gången på Venedigs filmfestival där den rosades av kritikerna. Här på MovieZine blev det toppbetyg till "ett episkt efterkrigsdrama som känns unikt och välbekant på en och samma gång".
 
“Brutalisten” har premiär i USA den 20 december, men vi i Sverige får vänta till den 7 februari 2025.
 
| 22 oktober 2024 16:05 |