Trailer

Skribent

Thomas Linnaeus

17 juli 2023 | 15:00

Trailer: Kan vi vinna kriget mot AI? Intensiva “The Creator” svarar på frågan

I september släpps Gareth Edwards “The Creator”. Här står mänskligheten mot AI i ett brutalt krig - och det är upp till John David Washington att rädda världen.
Gareth Edwards nya “The Creator” har fått en andra trailer. Här målar “Rogue One”-regissören upp en framtida värld där den artificiella intelligensen lyckats ta över. Aktuellt var ordet, för i en tid med ChatGPT, Midjourney, och de pågående Hollywood-strejkerna som dels handlar om AI:ns roll i filmvärlden, kan ju inte detta tema vara mer passande för en actionrulle 2023.
 
 
I den snygga trailern får vi se robotar, rymdstationer och Los Angeles sprängas i miljarder bitar. John David Washington från “Tenet” spelar huvudrollen som specialagenten Joshua. Här får han uppdraget att rädda en flicka som kan vara nyckeln till att vinna det stora kriget mot AI.
 
Edwards har i samband med att trailern släppts, intervjuats av Total Film. Här berättar regissören om vad som inspirerade honom till att göra “The Creator”:
 
- Sättet som min hjärna fungerar på, är att när jag reser så föreställer jag mig science fiction-versioner av allt jag tittar på. När man är vid Angkor Wat och ser dessa buddhistiska munkar gå förbi, så tänker jag för mig själv: “Tänk om de vore robotar?” Det blir ultrafascinerande för mig. Om de var AI, vad skulle de tro på?
 
Spännande minst sagt. Vi håller tummarna för att mänskligheten vinner i “The Creator”. Premiär blir den 29 september i Sverige.
| 17 juli 2023 15:00 |