Serie

Skribent

Alexander Svensson

5 september 2024 | 22:30

Trailerpremiär: "Yellowstone"-skaparens nya oljedrama ser briljant ut!

Billy Bob Thornton, Jon Hamm och Demi Moore kränger olja till fula fiskar och för fulla muggar i stjärnspäckade dramat "Landman". Premiär 20 november.
Taylor Sheridan (“Yellowstone”) jobbar på i närmast omänsklig takt, och har nu för jag vet inte vilken gång i ordningen en ny serie på G (helt ärligt, sover karln överhuvudtaget?). Det rör sig om fantastiskt stjärnspäckade “Landman”, ett modernt westerndrama som ser ut att inehålla lika delar kriminalitet och politik. Berättelsen kretsar kring den smutsiga och bitvis blodiga kampen om oljeriggarna i moderna Texas.
 
Oscarsvinnaren Billy Bob Thornton gör seriens huvudroll, Tommy Norris, som arbetar för ett av USAs stora oljeföretag. I övriga roller ser vi bland andra Jon Hamm (“Fargo”), Demi Moore (“The Substance”), Michael Peña (“Narcos: Mexico”) och Ali Larter (“Final Destination”).
 
“Landman” ser ut som en oerhört lovande serie med gott om dramatik, skådespelare redo att leverera på högsta nivå och ett ämne som är både intressant och tidsenligt. Precis som alla Sheridans serier går den upp på Paramount+ i USA, vilket innebär SkyShowtime här hemma.

Den svenska premiären blir 20 november. Se trailern nedan:
 
| 5 september 2024 22:30 |