Film

Skribent

Niclas Ohlsson

15 oktober 2024 | 05:00

Ikväll på tv: Trötta morsor slår sig loss i frigörande komedi från 2016

Vad händer när överarbetade morsor är på bristningsgränsen och bara vill fucka ur?
Amy, spelad av Mila Kunis, är en överarbetad mamma som tar hand om alla utom sig själv. I detta stereotypa porträtt av en amerikansk hemmafru får vi se hennes till synes perfekta liv med ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och 365 perfekta hårdagar om året.
 
Men under ytan lever Amy på bristningsgränsen. Vad skulle hända om hon gjorde något för sig själv för en gångs skull?
 
Amy får kontakt med två andra mammor som sitter i samma båt. Tillsammans bestämmer de sig för att leva livet. De visar att det är okej att låta perfektionismen falla och istället njuta av livet.
 
I rollerna har vi förutom Mila Kunis ("That 70’s Show"), även Kathryn Hahn ("Agatha all Along"), Kristen Bell ("Veronica Mars"), Annie Mumolo ("Joy Ride"), Jada Pinkett Smith ("Gotham") och Christina Applegate ("Våra värsta år").
 
Vi får oss en inblick i en klassisk "mamma-konkurrens" där Amy (Mila Kunis) och hennes nya vänner måste ta sig an den fruktade "supermamman" Gwendolyn, spelad av Christina Applegate, som verkar ha en perfekt livsstil med en Instagram som får en att tveka på sina egna livsval.
 
“Bad Moms” är ingen korrekt titel av filmen då samtliga mammor i filmen lever i någon sorts förtryckt sinnebild av vad en fru “borde” vara, utan någon som helst hjälp från sina män.
 
Regissörerna Jon Lucas och Scott Moore har tidigare arbetat med filmer som Baksmällan (2009) och Office Christmas Party (2016) och är inte rädda för att ta ut svängarna med vulgära utspel från de annars undertryckta mammorna.
 
2017 fick filmen även uppföljaren “A Bad Moms Christmas”, med jultema där Susan Sarandon, Christine Baranski och Cheryl Hines hoppade in och spelade mammornas mammor. 2019 annonserade man att en tredje film i serien var på gång med titeln “Bad Moms’ Moms”. Den här gången med fokus på morsornas egna morsor, som introducerades i ”A Bad Moms Christmas”. Denna har ännu en oviss framtid då den fortfarande står som “under produktion”.
 
2018 rapporterade man dessutom att Fox utvecklar en reality-tv-serie utan manus som skulle ta filmens premiss om ofullkomliga föräldrar och flytta fokus till verkliga mammor.
 
Även om ingen av de två filmerna fick strålande recensioner från kritiker, älskade publiken bevisligen filmerna.
 
“Bad Moms” visas på SVT1 ikväll 22:35.
 
| 15 oktober 2024 05:00 |