Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 oktober 2024 | 09:30

Inatt på tv: Äckel och kalla kårar i brutal svensk skräck från 2022

”Feed” är bättre än vad den hade rätt att vara, tyckte MovieZines recencent.
Det var nog flera som höjde på ögonbrynen när Youtubern och reality show-deltagaren Joakim "Jockiboi" Lundell gav sig in i filmbranschen. Med att producera en skräckfilm, dessutom. Svensk skräck blir väl aldrig bra?
 
I "Feed" blir en grupp ungdomar, med en välkänd influencer i spetsen, inbjudna till en glamorös campinganläggning (det kallas tydligen "glamping"). De åker ut till en liten ö för några dagar av lyxigt vildmarksliv, redo att dela allt i sociala medie-flödet. Men det finns något där ute som vill dem illa, som inte går att förklara, och snart är det inte bara flödet som behöver hållas vid liv.
 
Kampen för överlevnad i "Feed" fick ett förvånansvärt blandat mottagande, med flera positiva röster bland den samlade kritikerkåren
 
MovieZines egen recensent Alexander Kardelo gav "Feed" en entusiastisk trea av fem möjliga, och menade att sina brister till trots lycksa filmen leverera:
 
"Även om spökstoryn i sig kan kännas larvig så slår allvaret snart till och en nervig överlevnadskamp tar över. ”Feed” har en gnagande stämning som får en att skruva på sig i biostolen. Här finns både kalla kårar och en del grafiskt äckel. Stundtals blir det mer brutalt än jag hade räknat med."
 
Här kan du se "Feed":
 
• Inatt 23:20 på TV4
• Streama på TV4 Play
• Hyr eller köp hos SF Anytime, Viaplay, iTunes eller Amazon
 
Kolla in trailern här:
 

Läs också: Joakim Lundell om nya filmen: "Det läskigaste och snyggaste som har släppts i Sverige"

 
| 18 oktober 2024 09:30 |