Film

Skribent

MovieZine

3 juli 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: King Kong är kung i "ständigt underhållande monsterfilm"

Grymt skön popcornrulle från 2017.
Ikväll kollar vi in "Kong: Skull Island" från 2017 på tv, kanske den bästa filmen i Monsterverse.
 
Monsterverse-franchisen har växt sig till monsterstorlek under det senaste decenniet. Årets "Godzilla x Kong: The New Empire" blev snabbt filmseriens mest inkomstbringande film.
 
Den hittills enda filmen som bara fokuserar på jätteapan King Kong är "Kong: Skull Island", en storfilm med både hjärta och personlighett, som utspelar sig under 1970-talet.
 
Vi befinner oss i slutskedet av Vietnamkriget. För en del, som Brie Larsons krigsfotograf, innebär det en seger, och för andra, som Samuel L. Jacksons krigsivrare, innebär det ett svidande nederlag. Tur då att John Goodman just upptäckt en mystisk ö, ständigt omsluten av ett vilt åskoväder, som kan gömma oanade rikedomar för den som vågar bege sig dit.
 
Det dröjer såklart inte länge innan allt går åt helvete...
 
"Jordan Vogt-Roberts har satt ihop en snygg och ständigt underhållande monsterfilm som inga fans av genren, eller av popcornrullar i allmänhet, bör missa" skrev MovieZines recensent vid premiären. "Tempot är skyhögt från första stund till sista. Det slösas inte tid på en massa strunt, utan vi kastas ganska rakt in i ett virrvarr av brutala actionsekvenser med lika delar fantasirikedom och nagelbitande spänning."
 
Här kan du se "Kong: Skull Island":
 
● Ikväll 21:00 på TV6
● Streama på Viaplay
● Streama på Max
● Streama på Tele2 Play
 
| 3 juli 2024 05:00 |