Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

19 juni 2024 | 06:00

Kvällens tv-tips: 2019 års mest obehagliga drama försvann helt under radarn

Stjärnstudenten Luce har något fuffens för sig (?).
Känslan av att upptäcka missade pärlor är rätt härlig. Dramathrillern "Luce" hamnar i den kategorin för mig - en film som både överraskar och levererar med råge. 
 
Filmen följer adopterade stjärnstudenten Luce (Kelvin Harrison Jr.). Han har underbara föräldrar (Naomi Watts och Tim Roth), en otroligt lovande framtid och hjärtat på rätt ställe. Men hans lärare Harriet Wilson (Octavia Spencer) anar att något är på tok bakom den perfekta fasaden. Konsekvenserna av hennes misstankar hotar att förstöra inte bara hans framtid utan hela hans familj - men kommer Luce tillåta det? 
 
Large ae4d17acae7e21bf51d1b37e475b0c55 luce movie explained discussed
 
Filmen är lika mycket thriller som drama och spänning är något det finns gott om. Varva det med finfina insatser från skådespelarna med en mångfacetterad story så har vi "Luce". Julius Onah regisserar med fingertoppskänsla och trots filmens många känsliga teman fallerar inget under tyngden. 
 
"Luce" sitter på inte så pjåkiga 91% på filmkritikersidan Rotten Tomatoes och är en absolut sevärd film för alla thrillerälskar där ute. Missa inte filmen på tv ikväll! 
 
Här kan du se "Luce":

• Ikväll 23:15 på Kanal 5
• Hyr/köp på SF Anytime eller iTunes
 
 
Vad tycker du om "Luce"? Kommentera gärna. 
| 19 juni 2024 06:00 |