TV-tips

Skribent

Martin Persson

11 juli 2024 | 05:01

Kvällens tv-tips: Nicolas Cage imponerar i underhållande och självkritisk komedi

Så storstjärnan driva med sig själv i en film med hjärtat på rätt ställe.
Nicolas Cage har i mångas mening haft en något rörig karriär.
 
Från att ha gjort stora succéer som det Oscarsvinnande dramat ”Farväl Las Vegas” eller den snygga thrillern ”The Rock” har han även fått ett rykte för sina mediokra filmer och framträdanden. Få karriärer kan sägas vara så ojämna, även om det finns viss charm i Nicks löjligare rollprestationer.
 
Det får dock sägas att han själv är fullt medveten om detta och därför bjuder oss på kvällens film, som var en underhållande bioupplevelse när den släpptes 2022.
 
”The Unbearable Weight of Massive Talent” sätter sin ton redan I sin skrytsamma och överlånga titel. Nicolas Cage spelar här sig själv i en fartfylld och actionladdad komedi som driver med både filmklichéer, folks biografvanor och Nicks egen karriär på oväntat smarta sätt för denna typ av film.
 
Vid sidan av Cage syns även Pedro Pascal i en riktigt rolig och välskriven roll och tankarna faller delvis till Arnold Schwarzeneggers ”The Last Action Hero”, även om denna film nog kan sägas vara mer kompetent som helhet. Moviezines Alexander Kardelo var inte lika nöjd och ansåg att skämtet blev urvattnat när han gav filmen 3/5 i betyg, så åsikterna kring ”The Unbearable Weight of Massive Talent” är något delade.
 
Tom Gormicans actionkomedi vann inga priser och kan nog inte sägas vara en fantastisk film åt något håll, men den är ack så kul, så underhållande och bjuder faktiskt på en hel del smarta skämt och snygga actionscener.
 
 
 
Här kan du se ”The Unbearable Weight of Massive Talent”:
 
 
● Ikväll 21:00 på TV6
● Streama på Viaplay
● Hyr & köp på SF Anytime
| 11 juli 2024 05:01 |