Film

Skribent

Alexander Svensson

28 juli 2024 | 08:00

Ikväll på tv: "Transformers"-filmen som är så usel att den kan "döda dina hjärnceller"

Den här "Transformers"-filmen gjorde nog ingen glad...
Michael Bay har rullat ut en uppsjö “Transformers”-filmer genom åren. Alla följer ungefär samma koncept: det finns snälla robotar och stygga robotar. Bägge kan förvandla sig till fordon, och använder jorden som arena för sina slagsmål eftersom deras egen planet tyvärr förintats.
 
2017 års “Transformers: The Last Knight” sticker inte ut från sina föregångare när det kommer till den allmänna konflikten, men som extra krydda har man slängt in arthuriansk mytologi och Anthony Hopkins, sannolikt i hopp om att göra en bättre film. Det funkade inte.
 
 
“Transformers: The Last Knight” sitter på usla 16% på Rotten Tomatoes (43% om du frågar publiken) och är därmed den “Transformers”-film med lägst betyg, och kanhända också den sämsta. En recensent från Uproxx skrev exempelvis: “Jag har inget bevis för att “Transformers: The Last Knight” dödar dina hjärnceller, men jag skulle inte vara förvånad om så var fallet, och därmed vara försiktig utifall att.” MovieZines Jake Bolin var inte mycket snällare han, och delade ut 2/5 i en recension som sannolikt har större underhållningsvärde än filmen den handlar om.
 
En sak som “Transformers: The Last Knight” de facto dödade var Paramounts drömmar om ett fett kassaflöde, för något sådant blev det inte. Filmen spelade förvisso in 605 miljoner dollar vilket inte låter så pjåkigt, fram tills man inser hur omotiverat svindyr filmen var (budgeten låg på över 200 miljoner, och då är marknadsföringskostnaderna ej inräknade) och den beräknas ha förlorat över 100 miljoner dollar.
 
Anthony Hopkins, vad gör du här?
 
Vill du se en film inte ens sir Anthony Hopkins kunde rädda så kan du slå på TV6 klockan 22:00 ikväll och se “Transformers: The Last Knight”. Om du skulle ha tur och missa den men råkar sitta på pengar du vill bli av med så kan du köpa eller hyra den på exempelvis Viaplay eller SF Anytime.
 
| 28 juli 2024 08:00 |