Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

24 juni 2024 | 05:00

Tv-tips: Vattendelaren från 2019 förbryllade en hel värld - "en mästare på skräck"

Jordan Peeles andra film som regissör tåls att både diskuteras och ses om.
Jordan Peeles filmer kanske inte alltid träffar rätt men bjuder ofta på udda scenarios och härliga vändningar. Lite som M. Night Shyamalan - eller Ari Aster. Allt från Get Out (2017) till Us (2019) och senare Nope (2022) har sina fans och haters, men Us är nog mest troligen den största vattendelaren av alla hans verk som regissör. 
 
 
"Us" slog vid sin premiär en drös med ekonomiska rekord och förbryllade en hel värld. Storyn följer en härlig familj som drar iväg på en skön semester för lite kvalitéstid och avkoppling. Men deras dubbelgångare har andra planer för den helt omedvetna familjen som ganska snart terroriseras halvt ihjäl. 
 
"Peele är dock mästare på skräck. Han använder lekfullt kända genretroper samtidigt som rå skräck levereras - "Us" kan både få dig att både skratta och rysa till," skriver BBC och delar ut fyra av fem stjärnor. Samma betyg fick filmen av MovieZine som noterar att "Peele håller publiken i ett brutalt järngrepp." 
Tycka vad man vill om filmen men med solida insatser från sina duktiga skådespelerskor (både Lupita Nyong'o och Elisabeth Moss lyser) samt läcker visuell stil har thrillern gjort avtryck i filmvärlden. Ikväll visas vattendelaren på tv. 
 
Här kan du se "Us": 

• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Onsdag 23:15 på Kanal 5
• Hyr/köp på SF Anytime, Viaplay eller Itunes 
 
 
Vad tycker du om "Us"? Dela gärna med dig. 
| 24 juni 2024 05:00 |