Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 juni 2024 | 22:30

Van Damme-filmen från 1994 sågades i bitar – drar fortfarande in pengar

“Street Fighter - Den sista striden” fortsätter att leverera.
Under Capcoms senaste aktieägarmöte avslöjades det att den 30 år gamla filmen “Street Fighter - Den sista striden” med Jean-Claude Van Damme fortsätter att dra in flera tiotals miljoner yen, motsvarande några miljoner kronor, till det japanska spelföretaget varje år. Det hela uppmärksammades först av Automaton.
 
Filmen är löst baserad på handlingen i Capcoms ikoniska fightingspel “Street Fighter II”. Jean-Claude Van Damme spelare karaktären Guile medan popartisten Kylie Minogue spelar Cammy och den hyllade skådespelaren Raul Julia (“Familjen Addams) spelar antagonisten M. Bison. Filmen var också Raul Julias sista framträdande i en långfilm. Han gick bort två månader innan premiären och filmen är dedikerad till hans minne. 
 
"Street Fighter - Den sista striden" blev fullkomligt sågad längs med fotknölarna när den släpptes men gick oavsett bra på bio och har med tiden samlat till sig en lojal skara fans som uppenbarligen fortsätter se till att den drar in pengar. Inte konstigt att Capcom är sugna på att göra en till film.
 
| 24 juni 2024 22:30 |