Spel

Skribent

Viktor Eriksson

24 juni 2024 | 21:30

Spelutvecklare vill hellre att deras virala skräckspel piratas än kollas igenom på Youtube

"Slay the Princess"-utvecklaren uppmanade folk att betala för spelet senare istället om de så önskar.
Spelutvecklaren Black Tabby Games skrev nyligen i en serie, nu raderade inlägg, på X att de uppmanar spelare att pirata deras virala spel “Slay the Princess” istället för att först se någon spela det på Youtube, rapporterar PCGN. Utvecklaren postade inläggen i samband med att den populära Youtubern Markiplier påbörjade en genomspelning av “Slay the Princess” på sin kanal. 
 
“Ni som börjat kolla på Markipliers “Slay the Princess”-serie – om ni inte spelat det själva än så är den bästa tittarupplevelsen om ni ser serien efter ni själva kört spelet. Spelet är galet reaktivt gällande dina val till sådan grad att varje genomspelningen är personlig”, skriver Black Tabby Games i ett inlägg.
 
I efterföljande inlägg uppmanade utvecklaren därefter folk att till och med pirata spelet och köpa det senare istället om det kändes bättre.
 
“Steam borde automatiskt kunna hantera spar-filer från en piratad kopia om du funderar på att köra fullversionen vid ett senare tillfället. Men snälla prioritera erat eget finansiella välmående", skrev Black Tabby Games.
 
“Slay the Princess” släpptes i oktober 2023 och blev snabbt en viral hit. I det blir spelaren uppmanad att döda en prinsessa och att "inte tro på hennes lögner". Sedan tidigare finns även en kostnadsfritt demo tillgänglig av spelet. 
 
 
| 24 juni 2024 21:30 |