Film

Skribent

Martin Persson

22 oktober 2024 | 11:30

”Venom 3” hyllas i de första recensionerna: ”En episk och känslosam final”

Efter blandad kritik för de första två filmerna tycks Tom Hardys seriehjälte ha gjort en fullträff. Men det finns även mindre övertygande röster från vissa håll.
Det är strax premiär för ”Venom: The Last Dance”.
 
En av höstens stora serietidningsfilmer, som dessutom blir slutet på en trilogi. Mycket är det att leva upp till när Tom Hardy ännu en gång förvandlas till sitt alter-ego.
 
Av de tidiga recensionerna att döma tycks dock ”The Last Dance” ha lyckats bättre än sina medelmåttiga föregångare.
 
”En vild och spännande resa från början till slut. Känslan från de klassiska 2000-talshjältefilmerna är närvarande, samt viss 80-talskänsla. Finns det plot holes och problem? Visst, men filmen är ändå väldigt underhållande”, skriver Screen Rants Joseph Deckelmeier på X.
 
Digital Spys Ian Sandwell instämmer och skriver att ”Filmen är den bästa i trilogin. Det är en rolig och rörande roadtrip i stil med ”Thelma & Louise” och hinner avverka allt från hundräddning till karaoke, du kan till och med bli känslosam i slutet.”
 
Kritikern Josh Wilding skriver i sin recension att filmen är ”Den bästa ”Venom”-filmen hittills och Eddie och Venom i sin starkaste kemi hittills. Jag hade så kul med den här filmen och insatserna är mycket högre än tidigare. Filmen är inte perfekt, men slutakten är helgalen. När eftertexterna rullar vill jag inte bara ha en ”Spider-Man 4”, utan fler av dessa spinoff-filmer som Venom och Knull.”
 
Det låter alltså som att filmen, trots sina brister, har stort underhållningsvärde, vilket ju är ett stort plus i denna typ av film. Variety har samlat ett flertal av de bästa reaktionerna.
 
Alla är dock inte helt nöjda:
 
Jacob Kleinman på Inverse skriver att filmen "är som två filmer i en. Å ena sidan är det en kul roadtripfilm med härlig bromance, men den andra är det typiska CGI-överdrivna superhjälteskräpet vi sett så många gånger och som studion uppenbart krävt."
 
Cinemablends Sean O'Connell är likväl inte helt övertygad. "Det är den bästa i trilogin, samtidigt som det ändå är en dålig film. Det roliga är att den vågra prova något nytt. Symbiot-djur, eller en dansande Mrs. Chen? Varför inte. I sin helhet har denna trilogi dock varit rätt misslyckad.
 
För regin står denna gång Kelly Marcel och förutom Tom Hardy ser vi Juno Temple, Stephen Graham, Chiwetel Eijofor, Rhys Ifans med flera.
 
”Venom: The Last Dance” har premiär imorgon och Moviezines recension av filmen kommer inom kort.
| 22 oktober 2024 11:30 |