Film

Skribent

MovieZine

31 maj 2024 | 11:50

Veronica Maggio och Andreas Öhman gör långfilmen "7 steg" ihop

Maggio om skådespelardebuten: "En kärleksfilm som känns episk, spännande och rolig".
Redan i början av 2023 berättade regissören Andreas Öhman för MovieZine att han har filmplaner ihop med artisten Veronica Maggio. Nu vet vi mer.
 
Veronica Maggio gör snart sin långfilmsdebut i ”7 steg” som beskrivs som ett drama om kärlekens sju steg. Filmens manus har hon skrivit tillsammans med Öhman, känd för långfilmer som "I rymden finns inga känslor", "Bitchkram" och "En dag kommer allt det här bli ditt". Han och Veronica Maggio har jobbat ihop på hennes musikvideos i många år, men detta är första gången som de skriver manus ihop.
 
Filmens huvudroller, Elle och Josef, spelas av Maggio och nyligen Guldbagge-belönade Joel Spira ("Syndabocken").
 
– Det känns fortfarande overkligt att filmen spelas in nu! Så många nedslag från den här långa processen kommer tillbaka till mig hela tiden. Första gången vi började prata om att göra film ihop på fyllan i LA och skrev ner idéer på en servett, all kärlekssorg vi sett varandra gå igenom och omsätta i manusform, vår overkliga rek-resa i Paris där vi skrev, åt, elsparkcyklade och rökte oss igenom en helg, kommenterar Veronica Maggio.
 
- Alla gånger vi gett upp på filmen, alla gånger vi fått nej och varit tvungna att lita på varandra och vår idé om en kärleksfilm som känns episk, spännande och rolig.
 
 

Det här ska "7 steg" handla om - premiär hösten 2025

 
Varje kärleksrelation går igenom olika faser – närmare bestämt 7 Steg. De 7 Stegen dikterar villkoren för hela Elles existens. Efter ett år av förälskelse, resor och romantiska äventyr där Elle och Josef spenderat nästan varje vaken minut tillsammans, försvinner Elle spårlöst. Josef tar upp sökandet efter henne och försöker via det förflutna hitta svaret på vad som kan ha hänt.
 
– Tillsammans skapar jag och Veronica en filmisk värld att falla handlöst för. Precis som äkta kärlek, ska den kännas, både när det svider och skriks i eufori. Kärlekshistorien mellan Elle och Josef är lika gastkramande som storslagen, en visuell knockout i sju steg där detaljerna avgör utgången, säger Andreas Öhman i ett pressmeddelande.
 
Inspelningarna har rivstartat i Paris, fortsätter i Stockholm och därefter i Västernorrland under sommaren. Nordisk Film distribuerar filmen som beräknas få sin premiär hösten 2025.
| 31 maj 2024 11:50 |