podcast

Skribent

Emil Skelterwijk

23 oktober 2024 | 17:30

Vi rangordnar de 8 mest minnesvärda låtarna i "South Park: Bigger, Longer & Uncut"

Den animerade långfilmen som gav amerikanska censuren långfingret firar i år 25 år!
"South Park: Bigger, Longer & Uncut" fyller 25 år och den råa humorn samt de träffande samhällskommentarerna känns fortfarande lika relevanta.
 
En av de största styrkorna i filmen är dock musiken – inte nog med att låtarna är otroligt roliga, de är också smart skrivna och utgör hjärtat i berättelsen. Mera Animerat Podcast och Moviezine har därför rangordnat låtarna från den kultförklarade filmen.
 
Så, vilken låt tar förstaplatsen? Kommer vi alla att sjunga med till "Blame Canada" eller lyckas en annan låt stjäla rampljuset? Häng med när vi avslöjar vår topplista!
 

8. "La Resistance (Medley)"

 
 
“La Resistance lives on!”
 
Detta episka medley sätter upp en dramatisk och actionfylld atmosfär där barnen mobiliserar för att bekämpa Kanadas invasion. Med sin pampiga musik och smarta text är det en av filmens mest imponerande musiknummer, men konkurrensen är tuff, så den stannar på en åttonde plats.
 

7. "Up There"

 
 
"Someday I'll be safe in the big blue sky, up there…"
 
Satan får sitt ögonblick att skina med denna överraskande vackra och längtansfulla ballad om hans dröm att lämna helvetet. Det är en känslosam låt som både är rolig och tragisk, men jämfört med de mer energifyllda låtarna faller den lite i skymundan.
 

6. "Kyle's Mom's a Bitch"

 
 
"Kyle's mom's a bitch, she's a big fat bitch, she's the biggest bitch in the whole wide world!"
 
Detta korta men ikoniska musiknummer är en av South Parks mest minnesvärda låtar, och trots sin enkelhet är den otroligt effektiv. Låten har en sångbar refräng som är nästan omöjlig att inte sjunga med i.
 

5. "Uncle Fucka"

 
 
“Shut your fucking face, uncle fucka!”
 
Få sånger är lika chockerande och hysteriskt roliga som "Uncle Fucka". Denna obscena och provocerande låt, framförd av Terrance och Phillip, är filmens komiska höjdpunkt. Med sin snabba takt och ständigt eskalerande vulgariteter är det omöjligt att inte skratta högt!
 

5. "I'm Super"

 
 
"I'm super, thanks for asking!"
 
Med sin ljusa och glada melodi är denna sång framförd av Big Gay Al både catchy och full av humor. Låten är ett perfekt exempel på South Parks förmåga att kombinera humor med samhällskommentarer, och är ett riktigt succénummer.
 

3. "What Would Brian Boitano Do?"

 
 
"What would Brian Boitano do, if he were here today?"
 
Den här oemotståndligt fåniga sången, inspirerad av en fråga om vad skridskoåkaren Brian Boitano skulle göra, är fylld med absurditet och nonsens, vilket gör den till en omedelbar hit bland fansen. En energisk, kort men klatschig låt som funkar som perfekt komisk avlastning.
 

2. "Blame Canada"

 
 
“Blame Canada! Blame Canada! It seems that everything's gone wrong, since Canada came along…”
 
Denna sång, som nominerades till en Oscar, är en hysterisk satir över moralpanik och skuldbeläggande. Sången kritiserar vuxenvärldens tendens att skylla på allt och alla, förutom sig själva. Med sin storhet så är det svårt att hitta fler minnesvärda låtar i denna filmen.
 

1. "It's Easy, Mmkay"

 
 
“Step 1: Instead of ass, say buns, like ‘kiss my buns’ or ‘you're a buns hole’!”
 
Det är svårt att inte ge förstaplatsen till denna pedagogiskt absurda sång. Herr Mackey försöker få barnen att sluta svära med hjälp av en catchy melodi och kreativa alternativ till fula ord. Det är en låt som är både rolig och smart, vilket gör den till en favorit hos många fans. "It's Easy, Mmkay" kombinerar South Parks absurditet och hjärta på bästa sätt, och därför är det den bästa låten från filmen.
 
Håller du med vår rangordning av "South Park: Bigger, Longer & Uncut"-låtarna? Vilka är dina favoriter? Mer snack om musiken och filmen kan du höra i veckans avsnitt av Mera Animerat Podcast där vi firar denna grova kultklassiker till film!
 
| 23 oktober 2024 17:30 |