Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 oktober 2024 | 16:30

"Unknown 9" är lika okänt som sitt namn - spelas av 50 personer

Spelet har ett snittbetyg på 61 av 100 från kritiker, samtidigt som väldigt få har spelat det.
I fredags släpptes spelet "Unknown 9: Awakening", som är en del i ett multimediauniversum bestående av podcastdraman, serietidningar, romaner och webbserier.
 
Här ser vi "The Witcher"-skådespelerskan Anya Chalotra som Haroona, som är en person som kan utnyttja kraften från en mystisk dimension kallad The Fold. Tillsammans med gruppen The Leap Year Society måste hon stoppa en ondskefull avstickarorganisation som vill använda dimensionen för att nå världsherravälde.
 
Spelet har dock inte fått ett särskilt starkt mottagande, då det har både låga betyg och få spelare. I min recension gav jag spelet betyget 3 av 5, med orden att "det känns som ett 15 år gammalt spel" som "trots alla sina brister är ganska bra". 
 
sajten Metacritic har det ett snittbetyg på 61 av 100, vilket helt enkelt inte är särskilt högt.
 
Det verkar inte heller som att det har lockat särskilt många spelare. På sajten SteamDB där man kan se hur många som spelar en titel på PC, är det högst antal samtida spelare av "Unknown 9: Awakening" de senaste dagarna 285 stycken.
 
I skrivande stund är det 57 personer som sitter och spelar det. Det finns ingen liknande statistik för Playstation- och Xbox-konsoler, men är PC en indikation lär siffran inte vara särskilt hög där heller.
 
Jag kan inte tänka mig att utgivarna Bandai Namco Entertainment är särskilt nöjda med det här, med tanke på att "Unknown 9"-universumet verkar vara ganska påkostat med alla sidoprojekt och en ganska stor skådespelare som Anya Chalotra (som dock knappt ser ut som henne i spelet).
 
| 23 oktober 2024 16:30 |