Video

Skribent

Martin Persson

7 september 2024 | 21:00

Video: Tim Burtons "Superman" är den konstigaste superhjältefilmen vi aldrig fick

Tim Burtons udda film med Nicolas Cage var ett steg från att bli verklighet.
Tim Burton är inom superhjältevärlden mest känd för sina omtyckta ”Batman”-filmer, men en gång i tiden fanns det även god chans att han skulle tagit sig an en annan ikonisk seriehjälte.
 
”Superman Lives” skulle haft Nicolas Cage i huvudrollen som Clark Kent/Superman och hämtat inspiration från serietidningarna vid namn ”The Death of Superman”, där man vågat nog tog död på hjälten.
 
I Tim Burtons film skulle han återupplivas för att slåss mot den allsmäktiga superskurken Doomsday och det skulle därigenom bli den första filmen sedan 1987 års ”Stålmannen i kamp för freden” och bli en slags reboot av serien, innan den ersattes av Bryan Singers ”Superman Returns” 2006. Nicolas Cage fick dock (utan medgivande) ett litet cameo i sina trikåer i fjolårets ”The Flash”
 
I videon nedan förklaras processen för filmen, som hade manuset, rekvisitan och dräkterna redo innan den ställdes in i sista sekund, detta till följd av en del problem med manusförfattare som sparkades och låga intäkter för flera andra DC-filmer:
 
| 7 september 2024 21:00 |