Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juni 2024 | 11:00

Warner Bros tjatar om uppföljare till "Edge of Tomorrow" - så varför dröjer den?

Regissören Doug Liman har inte stängt den här dörren än.
2014 års sci-fi/actionrökare "Edge of Tomorrow" blev en glad överraskning för många fans av genren.
 
Filmen utspelar sig i en värld där mänskligheten krigar mot en ondskefull alien-ras som anfallit Jorden. Tom Cruise spelar arméns PR-soldat som själv kastas in i striden. Sen upptäcker han att han får leva om dagen varje gång han dör. Kan Emily Blunts hårda soldat ha svaret på vad som händer?
 
Fans har väntat på en tvåa i flera års tid, och enligt regissören Doug Liman ("The Bourne Identity", "Chaos Walking", "Road House") vill även filmbolaget att han ska sätta lite fart:

- Man kan inte få en bättre komplimang än att folk väntar på en uppföljare. Det finns efterfrågan på "Road House 2". Och vad gäller "Edge of Tomorrow" frågar Warner Bros mig konstant: "När ska du göra en till?"
 
"Edge of Tomorrow" blev en hyfsad biosuccé, men har framför allt blivit en kultfilm med åren. Den bygger på en häftig sci-fi-twist som mixar "Måndag hela veckan" med en utomjordisk invasion - och den visar oss en annan sida av actionhjälten Tom Cruise. Regissören förklarar:

- Jag visste inte om han skulle hoppa av filmen när jag föreslog: "Tänk om karaktären är en fegis?" Det går emot hela varumärket Tom Cruise, säger Liman.
 
Tyvärr får vi inga klara besked om Doug Liman och Tompa vill och kommer försöka sig på en uppföljare. Men enligt intervjun med Total Film har regissörens stil förändrats, så en eventuell "Edge of Tomorrow 2" skulle kunna bli en annan slags film.
 
- Tom och jag såg om "Edge of Tomorrow" nyligen... Jag hade inte sett den sedan den kom ut. Och jag har ett väldigt kort minne. Jag är definitivt inte samma filmskapare längre.
 
| 23 juni 2024 11:00 |