Film

Skribent

MovieZine

27 september 2024 | 16:00

Will Ferrells nya film får 5/5! "Både hjärtevärmande och smärtsam"

Toppbetyg till fina Netflix-dokumentären "Will & Harper".
Vad händer när skådisen och komikern Will Ferrell ger sig ut på amerikanska vägar tillsammans med sin goda vän från tiden på Saturday Night Live? Det kunde varit en grabbresa med mycket humor och trams. Men när vännen i fråga nyligen kommit ut som transkvinna blir stämningen annorlunda.
 
Dokumentären "Will & Harper" rullar på lite i samma spår som den svenska biosuccén "Den sista resan" av Filip & Fredrik - det rör sig om en känslosam roadtrip där de kända namnen finns där för att backa upp sina nära och kära.
 
Här får vi lära känna manusförfattaren Harper Steele, som efter att ha gjort sin könskorrigering vid 61 års ålder inte längre vågar göra det hon älskar mest: att resa. Därför bestämmer sig Will för att göra en ordentlig resa tillsammans med Harper, från kust till kust, och stanna på platser som känns betydelsefulla för henne.
 
"Rädslan är på inga sätt ogrundad, och under resans gång får Harper och Will uppleva detta motstånd mot HBTQI-communityt i form av elaka kommentarer och hatfyllda åsikter" skriver Anna Hedlin i sin recension.
 
Samtidigt är det en hjärtevärmande dokumentär, "en riktig feelgood-film" som får högsta betyg på MovieZine:
 
"I en orolig värld full av segregation och våld kan den här filmen vara den strimma av hopp som behövs för att våga tro på mänskligheten igen" tillägger Anna Hedlin.
 
"Will & Harper" fick sin premiär på Sundance Film Festival i början av året, och har sedan dess visats både i Telluride och Toronto. Kritikerna har överlag varit nöjda och filmen sitter på skyhöga 99% på Rotten Tomatoes. Idag kan du streama den på Netflix.
 
Se trailern nedan:
 
| 27 september 2024 16:00 |