Spel

Skribent

Viktor Eriksson

24 juni 2024 | 21:00

“XCOM”-veteraner jobbar på taktiskt “Star Wars”-spel

Utvecklarna på Bit Reactor säger att de tidigare taktiska strategispelen de jobbat på bara var topparna till isberg.
Den nya spelutvecklaren Bit Reactor ska hålla på att jobba på ett nytt taktiskt strategispel baserat på “Star Wars”, rapporterar PC Gamer. Bit Reactor består till en tredjedel av veteraner från utvecklaren Firaxis som ligger bakom hyllade strategispel som “XCOM: Enemy Unknown”, "XCOM 2" och “Marvel Midnight Suns”.
 
– Jag tror att den taktiskt strategispelsgenren har en enorm potential att växa genom fördjupning, berättande, visuell presentation och tempo, säger Bit Reactors grundare och VD Greg Foertsch och fortsätter.
 
– Det finns mycket utrymme för innovation. Så för oss är det där vi fokuserar. Och jag tycker att vi har skapat några spel tidigare som har visat saker som i själva verket varit som topparna till isberg i många fall.
 
Just nu är det fortfarande hemligt vad Bit Reactors taktiska “Star Wars”-spel kommer att heta eller när det kan tänkas att släppas. Det ambitiösa målet säger Bit Reactor oavsett är att göra ett strategispel som både kan erbjuda imponerade inlevelse såväl som djup taktik och samtidigt vara tillgängligt för nya spelare.
 
| 24 juni 2024 21:00 |