Serie

Skribent

MovieZine

2 maj 2024 | 14:55

"Alla utom vi" kommer tillbaka med en andra säsong

Säsong två av hyllade "Alla utom vi" med Björn Gustafsson och Alba August får premiär 21 maj på nya streamingtjänsten Max.
Svenska serien "Alla utom vi", med Björn Gustafsson och Alba August i huvudrollerna, blev snabbt en tittarfavorit på Discovery+ när den första säsongen släpptes. Snart får den andra säsongen premiär - samtidigt som den nya streamingtjänsten Max lanseras i Sverige den 21 maj.
 
I den första säsongen av "Alla utom vi" fick tittarna följa Hilma (Alba August) och Ola (Björn Gustafsson) och deras dröm och kamp om att bilda familj, samtidigt som de kastas mellan hopp och förtvivlan och tacklar omgivningens goda råd om hur man bäst lyckas.
 
"Under sina bästa stunder, när skådespelarna bjuder på sitt mest gripande skådespel, så råder det ingen tvekan om att det här är en av årets bästa svenska tv-serier" skrev Jonatan Blomberg i sin recension på MovieZine.
 
Large fd4c3e03e6ee04ea5eb7560aa7d03ae8 6633537ee63a9
 

En känslomässig berg-och-dalbana

 
Andra säsongen tar vid där första säsongen slutade och vi får veta vad svaret visade på graviditetstestet. Kommer drömmen om ett barn bli sann och lyckas dom hålla ihop när livspusslet, med renovering av sitt nya hem och Olas nya jobb, kommer emellan?
 
Vi får återigen följa med Hilma och Ola i den känslomässiga berg-och-dalbana som jakten på familjelyckan kan innebära.
 
- Det här är ett väldigt intressant projekt. Trots den förtvivlan som existerar i den här säsongen så finns det väldigt mycket värme där. Jag känner en enorm stolthet över säsong två och det känns otroligt roligt att den nu får premiär på Max. Det är en ny utveckling från första säsongen som jag tycker går på en spännande balansgång mellan drama och komedi, säger Björn Gustafsson i ett pressmeddelande.
 
Även Alba August är väldigt stolt över säsong två:
 
- Det finns en smärta i den här säsongen som jag hoppas och tror kommer beröra. Sen tycker jag att serien är unik i sin ton och jag är stolt över att vi har lyckats hitta den även i den andra säsongen. Det är många som har skrivit och undrat om det kommer fler säsonger så det känns sjukt pirrigt.
 
 
Förutom Björn Gustafsson och Alba August ser vi dessutom Adam Lundgren, Malin Cederbladh, Christopher Wagelin, Göran Ragnerstam, Janna Granström, Edvin Törnblom med flera.
 
Erik ”Jerka” Johansson, som gjorde regidebut i den första säsongen, har även varit med och utvecklat säsong 2 tillsammans med Sebastian Antonios Johansson, Malin Sohlman Möller, Björn Gustafsson och Alba August, samt Filip Tellander som regisserar.
 
"Alla utom vi" är en svensk adaption av den kanadensiska digitala humorserien "How to Buy a bBby". Säsong två består av 10 avsnitt och har premiär på Max den 21 maj.
| 2 maj 2024 14:55 |