Ju längre bort vi kommer från året 1984 desto mer paranoida blir vi. Hela London är övervakat och nu har datalagringsdirektivet röstats igenom i riksdagen. George Orwells bok "1984" som kom ut 1949 blir allt mer realistisk. Det är kanske därför Brian Grazer och Imagine Entertainment överväger att filmatisera boken ännu en gång.
I boken fokuserar Orwell på ett samhälle som heter Oceania som styrs av en diktator vid namn "Big Brother". Han kontrollerar allt som händer genom The Party. Individualitet är något som strävas efter att utplåna och manipulation är en taktik för att tänja på sanningen. Vi får följa Winston Smith, anställd hos Ministry Of Truth och hans inre resa där tankar om revolution och förbjuden kärlek frodas, men också de konsekvenser det får.
Shepard Fairey, konstnären bakom Obamas "Hope"-affisch (och som vi kunde se i "Exit Through The Gift Shop") har tillsammans med Grazer upptäckt att Julie Yorns bolag LBI Entertainment är intresserade av att göra samma film. Istället för att slåss om rättigheterna ska de båda bolagen arbeta tillsammans med filmatiseringen.
Än så länge finns det varken manusförfattare, regissör eller en studio till projektet, vilket innebär att det kan ta ett tag innan arbetet kommer igång. Den senaste att försöka sig på att filmatisera "1984" var Tim Robbins och filmen kom ut 2006.