Efter succén med "The Avengers" började Marvels tv-division fortsätta påbygga universumet på plattformen Netflix. Snart är det dags för de fyra respektive hjältar som fått varsin egen serie att stråla samman. Med en respekterad skådespelare som Sigourney Weaver med i leken ser det onekligen lovande ut, men det finns ändå vissa farhågor.
Här är fem punkter som vi hoppas få se i "The Defenders":
1. En skurk som kan utmana
En sak som Netflix Marvel-serier har varit hyfsat duktiga på är att skapa intressanta skurkar. Wilson Fisk aka Kingpin är bland de bästa skurkarna på länge, Kilgrave i "Jessica Jones" var delikat och även Cottonmouth i "Luke Cage" fungerade bra. Nu är det dags för Sigourney Weaver att ta sig an skurkrollen i "The Defenders" som karaktären Alexandra. Att hon spelar en skurk som både fysiskt och psykiskt kan mäta sig med de fyra hjältarna är därför viktigt, så hon inte enbart blir en som drar i trådarna.
2. Knyta ihop säcken med The Hand
The Hand har varit central genom "Daredevil" ända sedan början och löpt genom de olika serierna (mycket eller lite), och nu är det dags att möta en som troligen är hjärnan bakom alltihop. Det känns därför rimligt att knyta ihop den storyn och efter "The Defenders" köra något nytt. Kanske måste det inte vara en ond organisation utan istället andra skurkar. I vilket fall är The Hand inte en så jätterolig sak att se hela tiden.
3. Bra disponerad screentime
Med såpass många karaktärer som ska få plats i serien känns det viktigt att i alla fall de fyra mest centrala får synas balanserat mycket. Jag ser gärna också att det blir mycket scener då karaktärerna är tillsammans, antingen alla fyra eller två och två och inte separat.
4. Fightscener som belyser varje karaktärs styrka
"Daredevil" har nästan satt standarden för hur fightscener för superhjältar ska se ut och jag ser gärna mer av det! De andra serierna har väl varit sisådär med det, men här har Netflix chansen att verkligen visa kontrasten mellan de olika karaktärerna och hur de kan sammarbeta genom respektive karaktärs styrkor. Kanske att Daredevil duckar bakom Luke Cage för att undvika pistolkulor, Jessica Jones slungar iväg Iron Fist som då kan slå sönder något högt upp? Lite sånt.
5. Den riktiga Iron Fist
"Iron Fist" var den sämsta av Netflix Marvel-serier och det av flera orsaker, men den största var att Danny Rand inte var Iron Fist. Han var extremt lam, inte den självsäkra krigare han ska vara (jag menar han kallas ju The Living Weapon!) och hade inte ens krafterna (båda nävarna som han kan ha igång under en hel fight). De borde struntat i en "semi-origin-story" och etablerat karaktären direkt som Iron Fist.
Men det värsta var att han inte hade sin ikoniska dräkt. Speciellt när "Daredevil" verkligen lyckats på den fronten. Att göra filmer och serier utan dräkter där karaktärerna ska ha det, är att spotta i ansiktet på fans – speciellt när de hintar om den på något sätt, utan att karaktären tar på den! De behöver inte göra 70-talsvarianten, där han är barbröstad och har hög uppstående krage (det kan bli lite svårt att få till), men de kan köra på en lite modernare som denna:
Ta bara med dräkten, det är inte för mycket begärt, då den i princip ser ut som den svarta Daredevil hade i säsong 1, fast med mer färg. Annars kan man lika gärna skita i att ha med "Iron Fist" för i hans fall är det faktiskt dräkten som gör honom till den han är. Jessica Jones har också haft en dräkt, just sayin'.
P.S. Någon rolig cameo skadar inte heller.
Läs också: Vi rankar Marvels 4 Netflix-serier från sämst till bäst
"The Defenders" har premiär den 18:e augusti på Netflix. Hur är era förväntningar på serien?