Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 augusti 2024 | 12:00

Äcklig skräck från skaparen av "Silent Hill" väntar i "Slitterhead"

Regissören berättar även att skräckspelet är inspiretat av av Hong Kong-filmer från 90-talet.
När höstregnet och temperaturerna börjar falla är det god tid att plocka fram den mysigaste filten du har och ett riktigt läbbigt skräckspel. Det kommande "Slitterhead" av japanska Bokeh Game Studio ser helt klart att kunna bli en ryslig kandidat.
 
Spelet utvecklas med ledning av Keiichiro Toyama, som är känd för att ha skapat "Silent Hill"-serien och andra spel som "Siren" och "Gravity Rush" = lovande!
 
"Slitterhead" utspelar sig i den fiktiva staden Kowlong på 90-talet, där du spelar som en varelse som saknar både minne och fysisk form. Ditt uppdrag är att besegra ohyggliga varelser kallade just "Slitterheads", som är slemmiga typer förklädda till människor.
 
Här är en ny trailer, som visar en del av vad vi kan förvänta oss av berättelsen i det här actionpackade skräckspelet.
 
 
Det unika med "Slitterhead" är att du kan kontrollera olika personer i omgivningen, för att till exempel infiltrera farliga områden eller organisationer och snabbt ta dig fram genom staden genom att byta värd. Du kan dessutom använda blod som vapen på unika sätt samt har tillgång till andra udda förmågor beroende på vem du kontrollerar.
 
Keiichiro Toyama har även sagt att spelet är inspirerat av Hong Kong-filmer av Wong Kar-wai som "In the Mood for Love" och "Chungking Express", i en intervju med sajten IGN. Även mangaserier som "Gantz", "Parasyte" och "Tokyo Ghoul".
 
Musiken i spelet är komponerad av Akira Yamaoka, som är känd från just "Silent Hill"-serien.
 
"Slitterhead" släpps till Playstation 5, Playstation 4, PC och Xbox Series X/S den 8 oktober.
| 16 augusti 2024 12:00 |