Film

Skribent

Alexander Svensson

16 augusti 2024 | 13:00

John Cenas nya actionkomedi är etta på Prime Video - sågas av kritiker

"Filmen må heta "Jackpot!" men ingen lämnar den här som en vinnare."
Prime Video har blivit med ny actionkomedi: “Jackpot!”, en rulle där Awkwafina (“Crazy Rich Asians”) spelar Katie, en problemtyngd skådespelare som vinner en sjuk summa pengar på lotteri. Hon inser dock snart att det inte är ett vanligt lotteri, utan ett där hela hennes vinst kan gå till den som dödar henne innan soluppgången. Hennes enda hopp är således livvakten Noel (John Cena) som skyddar henne i utbyte mot en del av prissumman. För regin står Paul Feig ("Bridesmaids").
 
“Jackpot!” ligger i skrivande stund etta på Prime Videos lista här i Sverige, vilket indikerar att den hittat sin publik. Trots det har recensionerna varit ljumna, med 39% på Rotten Tomatoes. Publikbetyget är inte vidare högt det heller, och ligge rpå 50%, vilket indikerar att långt ifrån alla som sett filmen är nöjda med den. Bland de tuffare recensionerna finns en från Huston Community Newspaper som skriver:
 
“Det finns massvis med action, men det enda som saknas är komedi.”
 
 
The Observer delar ut 1/4 i betyg, och skriver:
 
"Awkwafina är en lotterivinnare i en framtidsversion av Los Angeles. John Cena är hennes beskyddare från horderna som vill döda henne för pengar. Och den här filmen är en tröttsam blandning av saker du redan sett.
 
Allra hårdast är kanske Collider, som ger filmen 1/10 och skriver:
 
"Filmen må heta "Jackpot!", men ingen lämnar den här som en vinnare."
 
"Jackpot!" har i ärlighetens namn även fått en del hyfsade recensioner, men även bland dem är betygen för det mesta inte mycket mer än godkänt. Förhoppningsvis finns det åtminstone en del tittare som får ut något av den.
 
| 16 augusti 2024 13:00 |