Film

Skribent

MovieZine

19 maj 2024 | 09:00

Adam Lundgren i norsk skräckkomedi - inspirerad av Askungen

Mod, blod och rivalitet i Emilie Blichfeldt nytolkning av Askungen i “The Ugly Stepsister”.
Twister av klassiska sagor har blivit populära hos publiken den senaste tiden, med filmer som "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey”, samt en ny version av “Pinocchio” som redan är på gång. Den norska regissören och manusförfattaren Emilie Blichfeldt tillsammans med Film i Väst är på plats i Cannes för att presentera sin första långfilmsdebut “The Ugly Stepsister”, som är en nytolkning av den klassiska sagan om Askungen.
 
Filmen utspelar sig i ett sagoland där skönhet betyder allt. Vi följer Elvira som tävlar mot sin vackra styvsyster i en blodig kamp om skönhet. Hon är beredd att göra allt i sin makt för att vinna sitt sagoslut.
 
I en intervju med Variety berättar Blichfeldt: “Jag vill förföra publiken med en flicka-drömmer-om-att-gifta-sig-med-prinsen-saga innan jag avslöjar den råa sanningen.” Filmen har fått prisade ord från Memento International som kallar den för “en unik tolkning av en klassiker som vi alla vet är minst lika rolig, djärv, och chockerande, ämnad att bli en kultklassiker för en generation.”
 
“The Ugly Stepsister” är producerad av Maria Ekerhovd (“The Innocents,” “Sentimental Value”). Rollistan består av nykomlingen Lea Myren som Elvira, Thea Sofie Loch Næss (“Ondskan”), Adam Lundgren (“Känn ingen sorg”, “Clark”), och Ane Dahl Torp (“Vågen”).
 
Filmen har ännu inget svenskt premiärdatum.
 
Lisa Strand
| 19 maj 2024 09:00 |