Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

28 september 2024 | 00:45

Anthony Russo är nästan klar med "svenska" storfilmen "The Electric State"

"Avengers"-regissören Anthony Russo berättar för MovieZine att han ser fram emot att få visa upp nya "The Electric State", särskilt för oss svenska tittare.
Den svenska konstnären Simon Stålenhag är känd för sina verk med retrofuturistiska landskap, vilka redan resulterat i Prime Video-serien "Tales From the Loop". Men under flera års tid har Russo-bröderna ("Avengers: Endgame") arbetat på en påkostad adaption av Stålenhags illustrerade sci-fi-roman "The Electric State".
 
Handlingen kommer att följa en tonårstjej i en retroframtid spelad av Millie Bobby Brown ("Stranger Things"), som även får hjälp av skådespelare som Chris Pratt, Ke Huy Quan, Anthony Mackie, Brian Cox, Billy Bob Thornton och Giancarlo Esposito framför kameran. 
 
 
- Simon Stålenhags verk är så träffande och så kraftfulla. Det fängslade oss verkligen. För han har skapat en slags värld där man kan känna av olika nivåer till den, men man kan inte se riktigt allt som finns där. Det var därför väldigt lockande för både mig och min bror Joe, samt manusförfattarna Chris Markus och Stephen McFeely, att försöka ta reda på vad som egentligen döljer sig bakom dessa bilder, förklarar Anthony Russo för MovieZine. 
 
- Vad är det som antyds där? Och försöka hitta den berättelsen, fortsätter Russo sedan. Det är ett väldigt inspirerande material vi haft att arbeta med och vi är alla riktigt stolta över den här filmen. Vi håller precis på att göra klart det sista på den, vi har kanske en och en halv månad kvar innan allt är färdigt. Vi är riktigt peppade över att få visa upp den nu i början av nästa år. Och särskilt för de svenska tittarna!
 
MovieZine fick chansen till ett längre snack med Anthony Russo som inom kort även är aktuell med de två nya serierna "Citadel: Diana" (släpps 10 oktober) och "Citadel: Honey Bunny" (7 november) hos Prime Video. I samband med premiärerna av dessa så kommer vi att dela med oss av hela vårt snack med Russo - samt med skådespelerskorna i vardera series huvudroll, så håll utkik efter dessa i oktober!
 
"The Electric State" kommer att släppas direkt på Netflix någon gång under början av 2025.
 
 
| 28 september 2024 00:45 |