Spel

Skribent

Viktor Eriksson

28 juni 2024 | 19:00

Året är 2024 och ett nytt spel är på väg till Gamecube

Remake av världens mest sålda spel är ifärd att portas till Nintendos 20 år gamla konsol.
Svenska “Minecraft” är världens mest sålda spel och finns idag tillgängligt på i princip varenda modern spelkonsol. Nu meddelar indieutvecklaren A Flock of Meese att hen inte vill att äldre spelsystem ska lämnas ute i kylan och som följd håller på att porta Minecraft till både Nintendos gamla konsol Gamecube från 2001 och Segas ännu äldre konsol Dreamcast från 1998. Det hela uppmärksammades först av Gaming Bible.
 
A Flock of Meese har postat en video från utvecklingen som visar hur “Minecraft” körs på en Dreamcast. Den över 25 år gamla konsolen ser ut att kämpa rätt hårt med det hela men nog ser man allt att det är “Minecraft”.
 
 
Enligt A Flock of Meese kommer remaken att återskapa flera spelfunktioner från “Minecraft” men därefter kommer spelet tas i en ny riktning och bli en egen grej som är separat från sin förlaga. 
 
"Om du förväntar dig en “Minecraft”-kopia är detta inte spelet för dig. Det främsta målet är att vara ett bättre överlevnads-/utforskningsspel än “Minecraft””, skriver A Flock of Meese på X, tidigare Twtitter.
 
Märk väl att varken Nintendo, Sega, Minecraft-utvecklaren Mojang eller ägaren Microsoft är involverad i projektet.
| 28 juni 2024 19:00 |