Serie

Skribent

Alexander Svensson

26 juni 2024 | 11:50

Avslöjat: Nu vet vi äntligen vem som spelar skurken i "The Acolyte"

Stor spoilervarning för veckans avsnitt av "The Acolyte"! Läs på egen risk!
Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av “The Acolyte”, och den här veckan fick vi seriens mest actionpackade och starkaste avsnitt hittills, i vilket mäster Sol och hans jedipolare gör upp med den mystiske Sithmästare som ligger bakom morden på jediriddarna.
 
Striden är blodig och skördar många offer, men den avslöjar också äntligen identiteten på Sithmästaren, och därmed även vem som spelar honom. Efter att Jecki Lon (Dafne Keen) slår av mästarens hjälm så visar det sig att (spoiler) ingen mindre än Qimir (Manny Jacinto) döljer sig där bakom, och därmed avslöjas han som seriens store skurk.
 
Manny Jacinto, tagen på bar gärning som mordisk Sithlord.
 
Qimir har hittills framställt sig själv som en lurig, lite smårolig och något opålitlig smugglare i Sithmästarens tjänst, men har alltså i själva verket hela tiden varit Sithmästaren. En del fans online har misstänkt det hela sedan förra veckans avsnitt, där de noterade att Qimir verkade väldigt noga med att mästarens instruktioner skulle följas till punkt och pricka. Nu fick de alltså rätt.
 
Manny Jacinto som Qimir i "The Acolyte".
 
Manny Jacinto som storskurk känns - åtminstone för mig - som något som kommer fungera väldigt bra, och stärka “The Acolyte” under seriens kommande tre avsnitt. Jacinto har hittills varit en av seriens starkaste aspekter, och lyckades särskilt i det nya avsnittet vara både obehaglig, hotfull och nästan lite charmig. Att få se mer av honom lär bli en av höjdpunkterna i återstoden av “The Acolyte”.
 
Nya avsnitt släpps på Disney+ varje onsdag.
| 26 juni 2024 11:50 |