Film

Skribent

MovieZine

6 september 2024 | 12:00

Tim Burtons "Beetlejuice" bland 7 nya filmer att streama på Max

Säg hans namn tre gånger och han dyker upp - på en streamingtjänst nära dig.
The juice is loose! Idag landar Tim Burtons "Beetlejuice Beetlejuice" på bio, en uppföljare som vissa hängivna fans har väntat på i 35 års tid.
 
Lagom till den stora dagen poppar originalet "Beetlejuice" upp på streaming. I den skönt skruvade skräckkomedin från 1988 möter vi paret Adam och Barbara (Alec Baldwin och Geena Davis) som dör i en bilolycka... och kommer tillbaks som spöken. När en stökig ny familj flyttar in i deras hem och börjar renovera får de nog, och tar hjälp av demonen Betelgeuse (Michael Keaton på sitt mest excentriska humör) för att skrämma bort dem.
 
Tim Burtons andra långfilm präglas av en lekfull anda, praktiska effekter och morbid humor - allt som blivit regissörens signum. "Beetlejuice" vann också en Oscar för Bästa makeup. Du hittar idag filmen på streamingtjänsten Max. Den 25 september kommer den även till Prime Video.
 

7 nya filmer släpps idag på Max

'
Max har också fyllt på med en drös andra filmer: bland annat brittiska feelgood-komedin "Blinded by the Light" som är en hyllning till 80-talet och Bruce Springsteens musik.
 
Danska thrillern "Den tredje makten" (ligger uppe som "The King's Game") från 2004 får snart en uppföljare - "I maktens skuggor" släpps på bio nästa vecka.
 
● Beetlejuice
● Blinded by the Light
● Den tredje makten ("The King's Game")
● Dolda tillgångar ("Hidden Figures")
● Glass
● Triangle of Sadness
● Vesper
| 6 september 2024 12:00 |